یکشنبه , دسامبر 22 2024
آخرین خبرها

کاخ هشت بهشت

کاخ هشت بهشت

عمارت تاریخی کاخ هشت بهشت یکی از جاهای دیدنی اصفهان است که درون بافت شهری اصفهان و در غرب خیابان چهارباغ عباسی در مقابل خیابان کنونی شیخ بهائی واقع شده است.

این عمارت زیبا نمونه ‌ای از کاخ های محل سکونت آخرین سلاطین دوره صفوی است.باغ وسیعی که عمارت هشت بهشت درآن واقع شده است جزئی از باغ بزرگ نقش جهان بوده ٬ به نام باغ بلبل بوده است.کاخ هشت بهشت مقارن با سومین سالگرد سلطنت شاه سلیمان صفوی به پایان رسید.

کاشی‌ کاری هایی‌ که‌ انواع‌‌ پرنده ها‌ ، درنده‌ و خزنده‌ برروی‌ آن‌ نقش‌ بسته‌، از آثار این‌ کاخ‌ بشمار می ‌آیند.از باغ وسیع “هشت ‏بهشت” مقدار زیادی باقی نمانده ولی قصر تاریخی آن هنوز اثر ارزنده و جالبی است.پس از انقلاب پارکی در اطراف آن ساخته شده است.نام های دیگر آن هشت به هشت، هشت در بهشت، باغ بلبل می باشند. نام هشت بهشت عمدتاً در اصطلاح زمان خود ، به معنای هشتی یا ورودی بهشت بوده است.

کاخ هشت بهشت

معرفی کاخ هشت بهشت

این عمارت هشت ضلعی است که چهار نما دارد و با همه شباهت ها هیچ یک مانند دیگری نیست. به نظر می ‌رسد نمای شمالی نمای اصلی است.

حال اینکه وجود استخر در ضلع شرقی تعیین کننده نمای اصلی است. عمارت دو متر بالا تر از سطح زمین ساخته شده است. عمارت هشت بهشت دارای دو طبقه است و پله ها طوری طراحی شده‌ اند که از هر طرف به عمارت فوقانی و تحتانی عبور و مرور می ‌شود.

اتاق های طبقه اول در چهار گوشه عمارت تزئیناتی از گچبری و نقاشی دارند.در طبقه دوم مجموعه ‌ای از رواق ها و اتاق ها با در و پنجره‌های خاتم کاری است. در وسط تالار حوضی هشت ضلعی از جنس مرمر ٬ معروف به حوض مروارید قرار دارد. این حوض طوری حجاری شده که آب از سوراخ هایش مانند مروارید تراوش می کند.پارک مجلل و زیبایی در اطراف این کاخ ساخته شده که در حال حاضر از گردشگاه های مشهور شهر اصفهان است.

کاخ هشت بهشت

علت نامگذاری

باغ هشت بهشت نشیمن هشت سوگلی حرم پادشاه بوده است.به این ترتیب که 4 نفر از آنها در طبقه همکف و 4 نفر دیگر در طبقه اول بنا می‎ زیسته ‎اند.

این باغ در زمان ناصرالدین شاه قاجار به بانو عظمی افتخارالدوله واگذار شده بود، مشروط بر اینکه وضع و شکل آن را تغییر نداده و حریم آن را در خیابان چهارباغ در کمال تنظیف و تنقیح نگاهداری کند.

پس از وفات افتخارالدوله، تغییرات زیادی در باغ و عمارت هشت بهشت ایجاد شد. تغییرات به وجود آمده در دوران بعد نیز فاصله تصویر حقیقی این کاخ را با نمای کنونی آن بیشتر کرد اما با این حال درختان کهنسال، حوض قدیمی و کوشک آن حال و هوای هشت بهشت صفویه‌ را تداعی می‌کند. در دوره‌ پهلوی باغ هشت بهشت به وزارت هنر و فرهنگ واگذار شد و اکنون باغ به پارک تبدیل شده است. این پارک مجلل در حال حاضر از گردشگاه‌های مورد علاقه‌ مردم اصفهان است.

در حال حاضر این باغ به پارک تبدیل شده و با شماره 227 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. بعضی از درختان و حوض ‎ها و کوشک، یادآور آن باغ تاریخی است، که متاسفانه تغییرات در طی دوره‎های مختلف، مشهود می ‎باشد.و کوشک آن به عنوان مکانی تاریخی جهت بازدید مورد استفاده قرار می ‎گیرد.

تزئینات کاخ هشت بهشت

آنچه در این عمارت حائز اهمیت است ارتباطی است ٬ که میان فضاها و قسمت‌های مختلف آن پدید آمده ‌است. این ارتباط باعث شده تا این عمارت در عین تنوع و گوناگونی و تعدد فضا از وحدت و یکپارچگی و تزئینات قابل توجه برخوردار شود.

تزئینات عمارت در دوران صفویه به حدی باشکوه و هنرمندانه بوده ٬ که سیاحان بسیاری زبان به تحسین آن گشوده‌ اند. متاسفانه امروز از نرده‌های چوب زرنگار و قابها و جام‌های بلور و آلت‌ های شیشه ‌ای رنگارنگ ظریف ٬ اثری بر جای نمانده ‌است.چرا که در دوره‌های بعد از صفویه و بخصوص در عصر قاجاریان تغییرات بسیاری در آن داده شده ‌است.

معماری کاخ هشت بهشت

کاخ هشت بهشت نمونه‌ای از شاهکارهای معماری عصر صفوی است. هر یک از 4 جبهه‌ کاخ نمای متفاوتی با سایرین داشته و با وجود شباهت‌ها هیچ یک مانند دیگری نیست. وجود حوض، مقابل جبهه‌ شرقی احتمالا نشان دهنده‌ آن است که ضلع شرقی نمای اصلی کاخ است. اما نمای شمالی نیز به دلیل ویژگی‌های منحصر به فرد می‌توانست به خوبی نقش ورودی و نمای اصلی را داشته باشد. این کاخ با اختلاف 2 متر از سطح زمین ساخته شده و دارای دو طبقه است به طوری که به واسطه‌ پله‌ها از هر دو طرف به طبقه بالا و پایین دسترسی وجود دارد.

آدرس کاخ هشت بهشت : استان اصفهان- اصفهان- خیابان چهارباغ عباسی – رو به روی خیابان شیخ بهایی

ساعات بازدید 

ورود به پارک شهید رجایی بدون هیچ هزینه‌ای و در تمام ساعات شبانه‌روز ممکن است.در پارک می‌توانید شاهد نمای بیرونی کاخ باشید.

برای ورود به کاخ و بررسی دقیق‌تر بنا، از ساعت ۹صبح تا ۵ عصر می‌توانید به آن مراجعه کنید.هزار

 بهای بلیط کاخ هشت بهشت

بهای بلیط برای گردشگران داخلی چهار هزار تومان و برای گردشگران خارجی ۳۰تومان می باشد.

درباره‌ی alipour

همچنین ببینید

هتل های شوشتر

هتل های شوشتر

هتل های شوشتر شوشتر به عنوان پایتخت سازه های آبی جهان شناخته می‌شود. جاذبه های …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *