مرودشت، مهد تاریخ و تمدن پارسی
مرودشت، مهد تاریخ و تمدن پارسی
معرفی شهر مرودشت
اسم مرودشت برگرفته شده از دشت های سرسبز آن است.اگر بخواهیم اسم این شهر را تفسیر کنیم، به این صورت است.مرو به معنی چمن و مرغزار است.و چون این منطقه سراسر پوشیده از چمنزارها و مرتع بوده است، آن را مرودشت نامیده اند. یعنی دشتی که پر از چمنزار است.این شهر یکی از شهر های پر تمدن ایران است.در ادامه میزبان یاب قصد دارد با معرفی لیستی از مکان های دیدنی شهر مرودشت، شما را با جذابیت ها و زیبایی های این شهر آشنا کند.امیدواریم با آشنایی با این شهر زیبا، در سفر بعدی خود با اجاره روزانه آپارتمان ها و سوئیت ها در مرودشت از جاذبه های دیدنی این شهر لذت ببرید.
پیشینه تاریخی مرودشت
گذشته این شهر به پنج هزار سال پیش از میلاد مسیح می رسد.
پس این شهر یک شهر با تمدنی بسیار قدیمی است.
پژوهش ها و تحقیقات حاکی از این است که این شهر از زمان های بسیار قدیم تا کنون منطقه ای مسکونی بوده است.
طی سال ها این منطقه دچار دگرگونی های زیادی بوده است. ولی این دشت عمری طولانی همانند تاریخ کشورمان ایران دارد.
این شهر به مهد فرهنگ، هنر و تمدن ایران مشهور است.
وجود تعداد زیادی آثار باستانی و مناطق تاریخی حاکی از این مسئله است.
مجموعه کاخ های تخت جمشید نمونه ی بارزی این آثار است.
این بناها قدمتی طولانی دارد و از نظر شهرت با دیوار بزرگ چین برابری می کند. این بناها مهمترین مکان دیدنی و گردشگری شهر زیبای مرودشت هستند.
بزرگی و شکوه این آثار خود نمونه ی بارزی از تمدن و فرهنگ بزرگ ایران است.
۱۵۰ اثر ماندگار و گران قدر تاریخی در مرودشت جزء آثار باستانی ثبت شده در جهان هستند. همین آثار هستند که شکل خاص و جلوه گر به این شهر بخشیده اند.
امروزه این شهر تغییرات زیادی داشته است. این تغییرات با تاسیس کارخانه قند در سال ۱۳۱۲ شکل گرفت و شکل امروزی این شهر به وجود آمد.
موقعیت مکانی شهر مرودشت
این شهر یکی از شهرهای شمالی استان فارس محصوب می شود. مرودشت ۱۶۲۰ متر از سطح دریا ارتفاع دارد و ۴۶۴۹ کیلومتر مربع مساحت دارد.
این خطه به خاطر داشتن موقعیت جغرافیایی خاص و آب و هوایی معتدل و دارا بودن از خاک قابل کشت و حاصلخیز از گذشته تا کنون مورد توجه بسیاری بوده است.
و به دلیل وجود ساختار طبیعی این منطقه، مرودشت به سرعت گسترش یافته است.
این شهر با داشتن جاده ها و دسترسی به شهر های دیگر دارای موقعیت تجاری و بازرگانی بسیار خوبی بوده است. به همین دلیل شرایط زنگی و کسب کار در آن رونق چشم گیری داشته است.
شهرستان مرودشت شامل ۴ بخش اصلی است.
جمعیت و آب و هوای مرودشت
بخش مرکزی آن ۱۸۵۹ کیلومتر مربع مساحت و ۱۳۷ هزار تن جمعیت دارد. بخش دیگر آن یعنی کامفیروز با مساحت ۹۹۴ کیلومتر مربع و ۳۶ هزار نفر جمعیت است.
بخش سیدان مرودشت دارای ۸۲۱ کیلومتر مربع مساحت و ۳۰ هزار نفر جمعیت است.
و آخرین بخش اصلی آن، بخش درودزن با مساحت ۱۰۲۵ کیلومتر مربع است.
این شهرستان دارای آب و هوای چهار فصل است. یعنی هر چهار فصل را می توانید به خوبی در این شهر ببینید.
مرودشت هم اکنون به عنوان دومین شهر بزرگ استان فارس پس از شهر شیراز به حساب می آید.
این شهر با سرعت روزافزونی در حال رشد است. جذابیت های زیاد گردشگری از ویژگی های بزرگ این شهر است.
همچنین وجود بزرگراه شیراز – مرودشت که نور خوبی برای تردد در شب را فراهم آورده است باعث تسهیل در تردد بین این دو شهر شده است. به صورتی که فاصله مرکز شیراز تا مرکز شهرستان مرودشت را در عرض کمتر از نیم ساعت میتوان طی کرد.
روستاهای اطراف شهر مرودشت
این شهرستان دارای روستای زیادی است. همین ویژگی این شهر را ممتاز و برجسته کرده است.
امیدواریم از این روستاها نیز بازدید داشته باشید. میزبان یاب تلاش در جهت ارائه خدماتی برای بهبود سفر شما دارد.
اگر شما قصد سفر یک روزه به این منطق را دارید به راحتی میتوانید از امکان اجاره روزانه آپارتمان های مبله میزبان یاب استفاده کنید.
مردم شناسی مرودشت
جمعیت هر شهر بسته به نوع پوشش گیاهی، موقعیت مکانی و وسایل حمل نقل متفاوت است. این شهر نیز از این حیص مستثنی نیست. در آخرین سرشماری انجام گرفته توسط ساز مان آمارو نفوس، این شهر جمعیتی بالغ بر ۲۲۱٬۱۶۳ نفر دارد. البته این جمعیت مناطق شهر مرودشت است. که در کل جمعیتی برابر با ۳۲۳٬۴۳۴ نفر دارد.
کسانی که در این شهر زندگی می کنند به زبان فارسی صحبت میکنند. اما با توجه به پراکندگی اقوام در هر نقطه، گویشهای محلی، شیرازی، ترکی قشقایی و لری در همه جای آن دیده می شود. همین تفاوت بین گویش و سنت ها باعث افزایش زیبایی ها در این شهر شده است.
غذاهای محلی
استان فارس با بهره بردن از پوشش جنگلی و گیاهان دارویی مرغوب، آب و هوایی بسیار خوب برای رشد انواع گونه های مختلفی از میوه ها و سبزیجات بومی، از رژیم غذایی سالم و پر انژی برخوردار است. انواع غذاهای خوشمزه و لذیذ که در این شهرستان پخت میشود، در شهرستان های دیگر نیز پخته میشوند.
این غذا ها به خاطر پخت بسیار عالی و گیاهان معطر و مقوی طرفداران خاص خود را دارند.
از جمله این غذا های محلی و سنتی این شهرستان ی توان به حلوای چهلگیاه، دلمه، آش رشته، کشک و بادمجان، آلبالو پلو، کلم پلو و فسنجان اشاره کرد. هر کدام از این غذاها دارای دستور پخت به خصوصی هستند. که همین دستور پخت طعم آنها را لذیذ کرده است.
توصیه میزبان یاب به شما چشیدن این غذای بسیار لذیذ است. با اسکان در آپارتمان های مبله نیازی به راحتی میتوانید از این غذاها استفاده کنید.
در این شهرستان همواره جشنواره های پخت غذاهای محلی برپا میگردد. و به بهترین غذا با دستور پخت عالی جوایزی اهدا می شود.
لباس و پوشش محلی
لباس جایگاه ویژگی در ساختار فرهنگ و سنت ها دارد. شهرستان مرودشت با حضور اقوام مختلف نیز دارای پوشش های گوناگونی است.
به ویژه که همین گوناگونی باعث جذابیت آن شده است.
لباس های زیبای عشایر از لباس های محلی و سنتی مردم استان فارس است.
لباس زنان عشایر بسیار زیبا در عین حال شاد است.
این لباس ها شامل کلاهک، آرخالق، تنبان، پاپوش، روسری، پیراهن و دامن (قر) می شوند. همان طور که گفته شد معمولا درتولید این لباس ها از رنگهای بسیار شاد و متنوع و الهام گرفته شده است. و مواد اولیه این لباس ها از طبیعت تهیه می شود. لباس مردان عشایر نیزبه مانند لباس زنان شان دارای شکوه خاصی است.
این لباس ها که شامل کلاه، پیراهن، آرخالق، شال کمر، چقه و کپنک است جلوه خاص خود را دارند.
اگر به این شهر سفر کردید حتما از این لباس ها نیز دیدن کنید.
دیدن این لباس باعث برانگیختن حس زیبایی طلبی در شما خواهد شد.
پس میزبان یاب برای راحتی شما یک پیشنهاد عالی دارد. نیازی به برداشتن وسایل اضافی برای سفر نیست.
زیرا ما تمام وسایل رفاهی را برای سکونت در آپارتمان های مبله تهیه کرده ایم. شما حتی این امکان را دارید که به صورت اجاره روزانه از این آپارتمان ها استفاده کنید.
مکان های دیدنی و گردشگری
هدف از مسافرت گشت و گذار و لذت از دین مکان های زیباست.
پس قبل از سفر بهتر است با اطلاعات کامل از مقصد و مکان های آن سفر کنید.
میزبان یاب در این مرحله قصد توضیح در مورد مکان های دیدنی و گردشگری این شهر را دارد. تا با دیدی بهتر و بازتر به این سفر بروید. زیرا بیشتر افراد شاید فقط تخت جمشید را بشناسند و مکان های دیگر اطلاعی نداشته باشند. و فرصت دیدن این مکان های زیبا را از دست بدهند.
شهر مرودشت به خاطر پیشینه کهن و طولانی از مناطق گردشگری زیادی برخوردار است.
دیدن این مناطق بسیار زیبا و چشم نواز خواهد بود.
مطمئنا از این سفر لذت خواهید برد.
فقط این نکته را یادآوری کنیم که با پیشرفت روزافزون تکنولوژی دیگر نیازی به حضور فیزیکی برای اجاره آپارتمان در مقصد نیست .
شما میتوانید به راحتی و با استفاده از وب سایت یا اپلیکیشن میزبان یاب آپارتمان مبله مورد نظر خود را اجاره کنید.
حتما میتوانید به صورت روزانه این کا را انجام دهید. همه این ها برای آسایش شماست.
غار اشکفت گاوی
غار اشکفت گاوی در دامنه های شمالی کوه سبز قرا دارد. این کوه در فاصله پنج کیلومتری جنوب غرب مرودشت قرارگرفته است.
ارتفاع غار اشکفت گاوی از سطح دشت در حدود ۳۰ متر است. دهانه این غار زیبا به سمت رودخانه کر که در در فاصله ۱۰۰متری آن قرار دارد، است. این غار یکی از منابع با ارزش تاریخی این شهرستان است.
زیرا تاریخچه این غار به دوره پیش از تاریخ بر می گردد. به همین خاطر از این غار یافته های تارخی زیادی به دست آورده اند. از جمله این یافته ها می توان به تدفین انسانی متعلق به انسان هوشمند (هوموساپینس)، ابزارهای سنگی و ابزار استخوانی اشاره کرد.
در این میان تعداد زیادی استخوان انسان استخراج گردید. ولی این قطعات را به آمریکا منتقل کرده اند. این بقایا شامل ۱۰ قطعه از قسمت های مختلف جمجمه و دیگر قسمت ها و اعضای بدن انسان بوده است. که این خود نشان دهنده تمدن و حضور انسان ها در این منطقه است.
این غار از دیگر زیبایی ها نیز برخوردار است. هنگام ورود به این غار ستون های مخروطی مانندی را خواهید دید. این تصویر بسیار زیباست به خصوص هنگامی که آب از آنان چکه می کنند.
در کف غار نیز این ستون ها وجود دارد. اما ممکن است شکل های آن ها متفاوت باشد.
اشکفت گاوی در تابستان هوای بسیار خنک و دلپذیری دارد.
زمان بازدید
بهترین زمان برای بازدید از این محل باستانی فصل تابستان است. در تابستان این غار جلوه خاصی دارد. در بیرون هوا گرم و در داخل هوا بسیار خوب و خنک است. این خود باعث جذب گردشگران زیادی است.
علاوه بر این، خمره بزرگ و قابل توجه این غار خود باعث شگفتی است. در این خمره آب خنک و گوارایی جمع شده است. برای بسیاری این صحنه بسیار دلنواز خواهد بود. برای دیدن این خمره باید به قسمت انتهایی این غار بروید.
بهشت گمشده
بهشت گمشده که معروف به عروس فارس است. بسیار زیبا و جذاب برای تمام افراد است.
منطقه ییلاقی بهشت گمشده قبلا به تنگ بستانک معروف بوده است. بهشت گمشده در بخش کامفیروز شهرستان مرودشت قرار دارد.
فاصله مکانی از شیراز تا مرودشت ۵۰ کیلومتر است. از مرودشت تا کامفیروز هم ۱۰۱ کیلومتر فاصله است. شما میتوانید این مسیر را ۱ ساعته طی کنید.
تا پیش از دهه ۶۰، تنها اهالی بومی این منطقه از آب زیاد و زیباییهای این منطقه استفاده میکردند. تا امروز کمتر کسی از وجود این منطقه بکر باخبر بوده است.
ولی با گذشت زمان ، پای گروه های طبیعت گردان و کوه نوردی به تنگ بستانک باز شد.
و باعث کشف این مکان توسط افراد غیر بومی شد. به این صورت این منطقه شناخته شده و بر سر زبان ها افتاد. به خاطر زیبایی های خیره کننده و چشم انداز طبیعی منحصر به فرد این منطقه، توسط بازدیدکنندگان این منطقه بهشت گمشده نام گذاری شد.
آبشار دشتک
آبشار دشتک در دشتک ابرج در شهرستان مرودشت واقع شده است.
این مکان دارای جذابیت های بالای گردشگری است. این منطقه دارای دو آبشار زیبا است. آبشار زیبای دشتک در منطقه ای با ارتفاع و تاریخی در ۶۵ کیلومتری شمال غربی شهرستان مرودشت قرار دارد. این آبشار از لحاظ جغرافیایی در نزدیکی روستای دشتک و در هشت کیلومتری شمال سد درودزن قرار گرفته است. جنگلهای درختان گردو بر چشم گیری مسیر این آبشار اضافه کرده است.
دشتک
دشتک یکی از قدیمی ترین و تاریخی ترین روستاهای استان فارس است.
آثار زیادی از دوران هخامنشیان در آن یافت شده است.
این روستا به خاطر موقعیت مکانی که در دشتی کوچکی به نام دشتک هست به این نام معروف شده است. خانه های این منطقه به خاطر قرار گرفتن در شیب کوه به صورت پلکانی ساخته شده اند. یعنی سقف خانه پایینی حیاط خانه بالایی است. مردم این خطه به زبان فارسی (گویش دشتکی) سخن می گویند. این گویش محلی از بازمانده ی گویش پهلوی جنوبی می باشد. هنوز هم میتوان اصلاحات یا کلمات مربوط به دوران کهن پارسی را در این منطقه دید. همچنین این منطقه دارای تصاویر خیره کننده ای است. طبیعتی دست نخورده، چشمه های گوناگون، کوچه باغ های زیبا و دل نشین با درختان گردو. حتما از این منطقه دیدن کنید.
بند درود زن
سد درودزن در شهر مرودشت واقع شده است. این بند بر روی رودخانه کر بنا شده است.
این بند برای مردم فارس به خصوص مرودشت و کامفیروز بسیار مهم و کاری است.
زیرا که این سد آب آشامیدنی این شهرستان ها را تامین می کند. حتی آب برای کشاورزی مردمان شهر کامفیروز.
ساخت این سد در سال ۱۳۵۱ تمام شد.
در دوران بسیار دور به دلیل کمبود آب مردم شروع به ساخت این سد کرده اند.
در دوران هخامنشیان شروع به ساخت سدی در این روستا کردند. با استفاده از همت و تلاش ایرانیان شروع به ساخت این بند کردند.
این سد یکی از بند های بسیار تحول یافته از این دوران است.
این سد با توجه به ساختار و مهندسی بسیار زیبای ایرانی یکی، از شاهکارهای این دوران محسوب میشود.
همین ویژگی باعث جلب توجه بسیاری به این بند شد.
باعث ساخت و ساز جدیدی در همین سد شد.
و باعث ساخت سد فعلی گردید.
شروع ساخت و ساز این سد از دوران پهلوی شروع شد.
امروزه این سد یکی از قدیمی ترین سد خاکی در خاورمیانه شناخته شده است.
حتما از این مکان دیدن کنید.
حتی میتوانید با اجاره آپارتمان ها مبله با امکان اجاره روزانه از سفر یک روزه در این مکان لذت ببرید.
تفرجگاه تیر باغ
پیشنهاد ویژه میزبان یاب به شما، سفر به این منطقه زیباست.
این منطقه بسیار سرسبز و دلنواز است .
هوای این منطقه بسیار خنک و مطبوع است.
تیر باغ شامل چند رود و چشمه جاری است.
همین موارد خود باعث جذب گردشگران زیادی برای گذراندن زمانی آرام در کنار چشمه ها شده است.
البته این تفرجگاه در روستای درودزن شهرستان مرودشت قرار دارد.
تنگ خشک
این منطقه بسیار جذاب و تفریحی در شمال شهر مرودشت قرار دارد.
این منطقه تفریحی در رو به روی روستای سیوند واقع شده است.
این منطقه حتی حالا بدون آشار ها نیز بسیار دلرباست. در گذشته چندین آبشار وجود داشته است.
این آبشارها جلوه خاصی به این منطقه میبخشیده.
ولی حالا نیز بدون این آبشارها و با پوشش گیاهی جنگلی بسیار گردشگر پذیر است.
درختان بسیار در این منطقه وجود دارد و تفرجگاه بسیار زیبایی است.
وسعت این تنگ در حدود ۲ کیلومتر است. طولی در حدود ۲۰کیلومتر دارد.
پوشش گیاهی این منطقه شامل درختان بنه، ارژن و بادام کوهی است.
تمام افراد در هنگام مسافرت به این مناطق سعی دارند سبک سفر کنند.
ما در این راه به شما کمک خواهیم کرد. شما با اجاره روزانه آپارتمان های مبله به راحتی و سبک سفر کنید.
قصر قلات
قلات اسم یکی از روستاهای شهر مرودشت است
این روستا در منطقه کوهستانی قرار داد. این روستا در منطقی بسیار سرسبز و پوشیده از درخت قرار گرفته است.
مردم این روستا زندگی به صورت سنتی دارند.
این مردم به کشاورزی، دامپروری، و باغداری میپردازند.
لهجه این حیطه از مرودشت به فارسی قدیم باز میگردد.
در این روستای قلات بناها مناطق گردشگری و تاریخی زیادی وجود دارد.
از این منطقه تاریخی میتوان به کلیسای روستا اشاره کرد.
این کلیسا توسط مروجان مذهبی بین دو جنگ جهانی اول و دوم ایجاد شده است.
ولی دیوار خارجی این کلیسا در حال ویرانی است.
از آثار تاریخی دیگر می توان به حمام این شهر اشاره کرد.
مردم قدیمی این روستا معتقدند که شاعر بزرگ ایران زمین، سعدی از این حمام استفاده کرده است.
مجموعه کاخ های تخت جمشید
تخت جمشید که به پارسه و پرسپولیس نیز مشهور است در شمال شهر مرودشت قرار دارد.
این سازه ها یکی از شاهکارهای ایران باستان محسوب میگردد.
ساخت این مجموعه به دوران داریوش بزرگ برمیگردد.
در دوران خشایار شاه و اردشیر، پسر و نوه داریوش تکمیل گردد.
این کاخ ها هر کدام دارای معماری خاصی بوده اند.
در ساختار این مجموعه از معماری مصری استفاده شده است.
تمام دیوارها و بنا های آن از خشت و گچ ساخته شده است.
رنگ دیوارهای این سازه ها به رنگ سفید و سبز و کف آن قرمز است.
از هر کدام از این کاخ ها برای منظور خاصی استفاده می شده است.
در ادامه به تشریح این کاخ های زیبا میپردازیم.
با میزبان یاب همراه باشید.
کاخ آپادانا
دستور ساخت این کاخ از داریوش بوده است.
و در زمان خشایار شاه ساخت و ساز آن تکمیل گردید.
این کاخ یکی از کاخ های درونی این سلسله ی پادشاهی بوده است.
این کاخ محلی بوده است که نمایندگان کشور های خارجی در محض ورود، به آن وارد می شده اند.
این کاخ زیبا به عنوان یکی از مجلل ترین کاخ های این مجموعه محسوب می گردد.
این کاخ دارای ستون های بزرگ و مجللی است.
این ستون ها نیز از دور نمایی بسیار با شکوه دارند.
این ستون ها از بزرگترین ستون های مجموعه تخت جمشید شناخته شده اند.
سر این ستون ها دارای اشکال بسیار زیبا و افسانه ای هستند. شکل هایی همچون شیر و گاو هستند.
این اشکال اشاره به افسانه های باستانی دارند.
کاخ تچر
کاخ تچر که به کاخ اختصاصی داریوش نیز مشهور است.
معنای این کاخ در لغت خانه زمستانی است. این کاخ در جنوب غربی قصر آپادانا واقع شده است.
این کاخ دارای سالن مستطیل شکل بزرگی در وسط آن بوده است.
کاخ تچر در روی پلکانی واقع شده است.
همین امر باعث شده بالاتر از کاخ آپادانا باشد.
از ستون ها و دیوار این کاخ اندکی باقی مانده است . این نشانه وجود مصالح چوبی در ساخت این کاخ بوده است.
دیدن این مناطق تاریخی خالی از لطف نیست.
کاخ آینه
این کاخ به خاطر صیقل کاری های که در سطوح آن انجام شده است، به کاخ آینه معروف است.
در این کاخ کتیبه های بسیار گران قدری بر جای مانده است.
کاخ ملکه
کاخ ملکه که امروزه به عنوان موزه تخت جمشید شناخته میشود.
این کاخ در قسمت جنوبی کاخ هدیش واقع شده است.
این کاخ به دلیل دارا بودن اتاق ها و حیاط های اختصاصی که به زیبایی آراسته شده بودند، به کاخ ملکه معروف بوده اند.
این کاخ امروزه محلی برای نگهداری اشیا گرانقدر تخت جمشید است.
کاخ ه
کاخ “ه” که به کاخ اختصاصی اردشیر اول مشهور است.
این کاخ در رو به رو کاخ داریوش قرار گرفته است.
همان طور که از نقوش به جا مانده از این کاخ پیداست، این کاخ یکی از زیباترین کاخ ها بوده است.
این کاخ آغاز تغییرات در هنر سنگ تراشی های زیبا محسوب می گردد.
از دیوار های موجود این کاخ، آشکار است که این کاخ پلکانی بوده است.
ولی حالا فقط نشانه های کمی از این آثار باقی مانده است.
کاخ هدیش
این کاخ، کاخ مخصوص خشایار شاه بوده است.
اسم این کاخ به معنای جایی با ارتفاع بلند است.
در سر در این کاخ کتیبه هایی با سه زبان وجود دارد.
بر در های این کاخ نقش خشایار شاه به چشم می خورد.
این کاخ دارای اتاق های متعددی است.
افراد بر این باورند که دلیل نابودی این کاخ، انتقام اسکند مقدونی از شاه ایران بوده است.
چون هنگام حمله ایران به رم، معبد شهر در آتش سوزانده شده است.
کاخ سه در
کاخ سه درگاهی یا تالار شورا در شرق کاخ آپادانا قرا دارد. این کاخ در زمان اردشیر اول ساخته شده است.
کاخ سه در گاهی از تمام کاخ های مجموعه ی تخت جمشید کوچک تر است.
این کاخ دارای یک اتاق مرکزی است.
این اتاق دارای سه در بزرگ است. به همین خاطر به این کاخ سه در گفته می شود.
چون این کاخ محلی برای شور و مشورت سران با شاه بوده است، به آن کاخ شورا نیز گفته می شود.
کاخ صد ستون
این کاخ به عنوان دومین کاخ بزرگ تخت جمشید به حساب می آید. این کاخ بیشتر برای گرد همایی سران و بزرگان سپاه بوده است. ساختن این کاخ در زمان خشایار شاه شروع شد و دوره اردشیر شاه کامل شد.
اسم این کاخ به خاطر وجود ۱۰۰ ستون با ارتفاع ۱۴ متر در درون آن است. این کاخ در شرق آپادانا قرار دارد.
در گذشته این کاخ در آتش سوزانده شده است . و این بسیار تاسف آمیز است.
این آتش سوزی باعث از بین رفتن ستون ها شده است. چون این ستون ها از چوب ساخته شده بودند. حالا فقط پایه های آن که از گچ بوده اند، باقی مانده اند.
ساختمان خزانه شاهنشاهی
این بنا شامل دو تالار بزرگ است.
یک تالار با ۱۰۰ ستون و دیگری با ۹۹ ستون است.
این کاخ دارای تعدادی سالن، اتاق و دو حیاط خلوت است. این ساختمان خزانه هخامنشیان بوده است.
به همین خاطر از دیوار های ضخیم برای ساخت آن استفاده شده است.
همچنین با یک جاده پهن این ساختمان از دیگر بنا جداشده است.
این ساختمان خزانه به دستور شخص خود داریوش بزرگ ساخته شده است.
در حفاری های یافت شده از این بنا اطلاعات زیادی یافت شده است.
از جمله این که از دستمزد کارگران در این نوشته ها یاد شده است.
بیشتر این سنگ نوشته ها به زبان میخی بوده است.
پس از سقوط توسط اسکندر، خزائن این مکان به غارت اسکندر درآمده است.
سنگ نبشته پهلوی
این سنگ نوشته که به دوره ساسانیان باز می گردد، درون قلعه استخر است.
این بنا در دامنه کوه استخر واقع شده است.
پس از کشف این اثر، در سال ۸۷ به عنوان اثر ملی ثبت گردید.
دیدن این اثر خالی از لطف نیست.
تخت گوهر یا تخت رستم
در قسمت پایین آرامگاه کوروش بزرگ و پیرامون نقش رجب، تخت سنگ های منظمی به صورت ناتمام وجود دارند.
این تخته سنگ ها به تخت رستم معروف هستند.
این بنای نیمه ساخت در ۴ کیلومتری تخت جمشید واقع شده است.
نقش رجب
نقش رجب که به عنوان یکی از آثار با ارزش سنگ تراشی ایران به شمار می رود.
این بنا رد۳ کیلومتری در شمال تخت جمشید واقع شده است.
این بنا در کنار جاده واقع شده است که توجه گردشگران را به خود جلب کرده است.
این مکان شامل نقوش برجسته سنگ کاری شده و حجاری شده شده است.
که بسیار سحر انگیز است.
در رو به روی این مکان شهر تاریخی استخر قرار دارد. و چون در نزدیکی این مکان قوه خانه فردی به نام رج بوده است، به این نام یاد برده میشود.
شهر استخر، زادگاه شاهان بوده است.
به همین خاطر تاج گذاری ها در این شهر برگذار میشده است.
و خلاصه و تاریخ این جشن ها در نقش رجب حکاکی می شده است.
در این مکان ۴ سنگ نبشته موجود است که حاکی از این مراسم ها ست.
آرامگاه اردشیر دوم و سوم
این دو پادشاهان دوره هخامنشیان بوده اند.
مقبره این دو پادشاه در تخت جمشید قرار د ارد.
داخل این مقبره ها چندین تابوت سنگی که بسیار بزرگ و با هیبت هستند وجود دارند.
آرامگاه اردشیر دوم و سوم، دوتا از شش آرامگاه موجود در تخت جمشید می باشند.
شهر قدیمی استخر (تخت طاووس)
استخر نام قدیمی و باستانی یکی از شهر های استان فارس در دوران بسیار دور بوده است.
تلفظ صحیح آن به صورت “اصطخر” می باشد.
این شهر در نزدیکی تخت جمشید، در حدود ۷ کیلومتری آن قرار دارد.
امروزه به ویرانه باقی مانده ار آن تخت طاووس گفته می شود.
در قدیم این شهر یکی از بزرگترین شهر ها بوده است.
استخر دارای ۴ دروازه بزرگ بوده است.
ولی حالا به جز ویرانی اندکی از آن باقی نمانده است.
قلعه استخر
در قسمت پایانی دشت مرودشت، سه کوه به صورت متوالی به دنبال هم کشیده شده اند.
نام این سه کوه موجود عبارتند از: “شکسته”، “اشکنون” و ” استخر”.
این سه کوه به صورت جدا از هم هستند.
در بالای کوه استخر قلعه ای به نام قلعه استخر وجود دارد.
این قلعه در دوران یکی از پادشهان دیلمی ساخته شده است.
در این قلعه یک استخر بزرگ آب ساخته شده است.
و امروزه درختان زیادی در این محل رشد کرده اند.
این قلعه ساختار زیبایی دارد.
درست است که از قلعه فقط ویرانه هایی باقی مانده است ولی باز هم زیباست.
میزبان یاب شما را به دیدن از این محل دعوت میکند.
برج زندان سلیمان
یکی دیگر از بناهای زیبای پاسارگاد یا تخت جمشید همین برج زندان است.
این برج یکی از شاهکار معماری ایرانیان به شمار میرود.
در ساخت این برج از سنگ های مرمر سفید و سنگ سیاه آهکی استفاده شده است.
این سنگ ها جلوه ای خاص به این برج می بخشیدند.
این سنگ ها را از معادن اطراف استخراج و برای این برج استفاده می کرده اند.
ارتفاع این برج در حدود ۱۴ متر بوده است.
در دیواره های آن در حدود ۱۰ پنجره ی دایره ای شکل ایجاد کرده بوده اند.
به این پنجره ها “پنجره کور” گفته می شده است.
درو این پنجره ها را با سنگ های سیاهی قاب گرفته بودند.
ولی حالا از این معماری شگفت انگیز به جز دیواره هایی باقی نمانده است.
این اثر بزرگ و باستانی با عنوان برج زندان ثبت گردیده است.
پل بند امیر
این پل یکی از پل های قدیم است.
این پل در جنوب دشت مرودشت واقع شده است.
این پل نیز بر روی رودخانه کر احداث شده است.
این پل در دوران آل بویه ساخته شده است. این پل دارای معماری جالبی است.
و مصالح استفاده شده در ساخت این پل بسیار جالب است.
برای ساخت پایه های پل از آهک، آجر و ساروج استفاده شده است.
بعضی از محققان بر این باورند که این پل بر ویرانه های پل دیگری که از گذشته بوده است ساخته شده است.
پل خان
این پل از بازمانده های دوران صفویه است.
پل خان بر رودخانه جاری کر احداث شده است.
در ساخت این پل از معماری و مهندسی خاصی استفاده شده است۰
زیرا که مکان پایه های پل به گونه ای انتخاب شده اند که هنوز هم پابرجا هستند.
این گونه انتخاب مکان برای پایه های پل بسیار شگفت انگیز است.
و نشانه هوش و ذکاوت ایرانیان باستان است.
این پل دارای ۵ دهانه بزرگ است.
طول پل در حدود ۱۰۱ متر و عرض آن ۵ متر است.
ارتفاع پل نیز در حدود ۱۳ متر است.
در ساخت پایه های این پل نیز از ساروج استفاده شده است.
این ماده باعث استحکام پل گردیده است.
این به دستور حاکم آن زمام فارس “امام قلی” ساخته شده است.
تنگ بلاغی
این تنگه که به عنوان قدیمی ترین و باستانی ترین گذرگاه های دوران هخامنشیان به شمار می رود.
این تنگه در جنوب غربی تخت جمشید واقع شده است.
در این تنگه رودخانه “پلوار” جریان دارد.
همین جریان داشتن این این رود باعث به وجود آمدن پوشش گیاهی زیادی در این تنگه شده است.
حتی در حال حاضر درختان کهنسال زیادی در این تنگه وجد دارد.
این تنگه برای سلسله هخامنشیان بسیار مهم و با ارزش بوده است.
زیرا مرکز اصلی حکومت این سلسله را به هم متصل می کرده است.
در گذشته نه چندان دور از این منطقه به عنوان شکارگاه استفاده می کرده اند.
میزبان یاب سفر خوشی دز این تنگه را بر ای شما آرزو دارد.
با اسکان در آپارتمان ها با اجاره روزانه حداقل یک روز را در این منطقه بگذرانید.
اماکن زیارتی
شهر مرودشت دارای اماکن زیارتی بسیاری است.
این اماکن زیارتی خود به تنهایی عامل جذب گردشگران بسیاری است.
شما میتوانید با اجاره روزانه آپارتمان در این شهر از تمام این مکان های مقدس دیدن و زیارتی معنوی داشته باشید.
بقعه متبرکه حضرت ایوب(ع)
این بقعه متبرکه در بخش درودزن شهر مرودشت جای دارد. این بقعه از نظر موقعیت مکانی با جاده سد، روستای رامجرد دو و روستای چمنی در همسایگی است. این بقعه در دامنه کوه ایوب قرار دارد.
در حال حاضر ساختمان این مکان متبرکه در حال ساخت و مرمت است.
در بقعه دو ضریح وجود دارد.
یکی در جنوب این بقعه که معروف به ایوب نبی است، قرار دارد.
حضرت ایوب نبی (ع) از پیامبران گرامی و بزرگ بوده است.
دیگری در شمال این سالن مربوط به همسر حضرت ایوب به نام بی بی رحمیه است، قرار دارد.
این مکانی بسیار آرام و مناسب برای زیارتی دلپذیر است.
این مکان دارای آب و هوایی مطبوع و دلپذیر است.
در اطراف آن محیطی طبیعی و زیبا قرار دارد که پذیرای شما زائران گرامی می باشد.
امامزاده سلطان محمد
این امامزاده مه سلطان محمد منسوب است. سلطان محمد یکی از نوادگان حضرت موسی ابن جعفر (ع) است.
نام اصل سلطان محمد سید محمد است.
این امام زاده که به ۹۰۰ سال باز میگردد در شهر مرودشت قرار دارد.
ساختار ساختمانی این امامزاده تا حدود ۲۴ سال پیش به صورت خشتی بوده است.
در گذشته های دور حتی این امامزاده دارای بقعه و مقبره فعلی نبوده است.
اینها توسط مردمان خیری ساخته شده است.
این امامزاده یکی از مناطق به عنوان جذب گردشگر در شهر فارس است.
این منطقه دارای محیطی سرسبز و زیبایی است.
همین امر باعث جذب توریست و گردشگران شده است.
این امامزاده در منطقی کوهستانی قرار دارد و از منظره زیبایی برخوردار است.
در چشم انداز این امام زاده می توانید امام زاده نبی را ببینید.
امامزاده ابراهیم
در فاصله ۳۰۰ متری جاده منتهی به تخت جمشید یک امامزاده دیگر وجود دارد.
این مقبره امامزاده ابراهیم (ع) است.
در چند وقت اخیر اخبار زیادی درمورد این امامزاده در شبکه های مجازی بوده است.
برخی مدعی بودند که این امامزاده اصلا وجود نداشته است. زیرا که نزدیک به تخت جمشید است.
ولی خب مردم بومی این منطقه از بودن این امامزاده از سال های بسیار دور حکایت می کنند.
بنای این امامزاده بازسازی شده اند.
امامزاده عقیل
مقبره متبرکه امامزاده عقیل در قسمت روستای سیدان در شهر مرودشت واقع است.
در قسمت شمال و جنوب این امامزاده، قبرستان هایی وجود دارند. مردگان بسیاری در این قبرستان ها دفن شده اند.
سنگ قبر های صندوقی در این قبرستان وجود دارند. که مربوط به گذشتگان دور است.
این امامزاده از نوادگان امام موسی کاظم (ع) به شمار می رود.
بیشتر کسانی که به زیارت این امامزاده میروند، عشایر هستند.
سوغات
هر شهر ی با توجه به فرهنگ و سنت آن مکان دارای سوغات خاصی است. شهر مرودشت نیز دارای سوغات زیبای بسیار خوشمزه و تازه است.
حلوا ارده و انار فارق سوغات ارزشمند این شهر هستند.
حلوای آن که بسیار خوشمزه است.
انار فارق که از مکان فارق به دست آمده اس بسیار شیرین است.
حتما از این سوغات با خود به شهر ببرید.
میزبان یاب امیدوار است حتما این سوغات لذیذ را به عنوان هدیه به عزیزان تان بدهید.
صنایع دستی
علاوه بر سوغات خوردنی این شهر، حتما صنایع دستی آن دیدن کنید.
میزبان یاب قصد ارائه صنایع ارزشمند این شهر را به شما گرامیان دارد.
از صنایع دستی این شهر می توان به قالی، گبه و گلیم، جاجیم، حصیربافی و گیوه دوزی اشاره کرد.
هر کدام از این آثار به تنهایی دارای ارزشی بسیار است.
اینها ساخته دست مردمان مرودشت است.
هنگام سفر به شهر مرودشت، حتما از این صنایع دیدن کنید.
اگر توانستید حتما یکی از این صنایع را خریداری کنید.
میزبان یاب با فراهم کردن آپارتمان های مبله جهت اجاره شما عزیزان در نزدیک مکان های خرید این را برای شما میسر کرده است.
اگر در شهر دیگر استان فارس هستید میتوانید با استفاده از قابلیت اجاره روزانه، تنها یک روز به این شهر برای خرید صنایع دستی سفر کنید.
سیستم حمل و نقل
سیستم حمل و نقل نقش به سزایی در راحتی سفر دارد.
راه های حمل و نقل از شهر شیراز برای رسیدن به شهر مرودشت و مجموعه تخت جمشید تنها از طریق جاده ای امکان پذیر است.
طول جاده ۵۰ کیلومتر است.
این جاده درمحور شیراز-اصفهان قرار دارد.
شما عزیزان نیز می توانید از طریق وسایل حمل و نقل عمومی به مرودشت سفر کنید.
شما با استفاده از مینی بوس ها و تاکسی های بین شهری از شیراز به مرودشت سفر کنید.
شما از طریق ترمینال شهید کار اندیش برای استفاده از این وسایل حمل و نقل بلیط تهیه کنید.
نکات قبل از سفر
قبل از سفر شما باید به نکات زیادی توجه کنید.
اگر شما م یخواهید سفری خوش داشته باشید و خاطرات خوبی را ثبت کنید باید به این نکات توجه کنید.
یکی از این نکات اطلاع داشتن از مقصد سفر است.
اطلاعاتی نظیر مکان های دیدنی، وضعیت جاده ها، آب و هوا و وسایل حمل و نقل.
میزبان یاب سعی در تهیه این اطلاعات به صورت جامع را دارد.
همچنین نکته قابل توجه دیگر محل اسکان در مقصد است.
میزبان یاب آپارتمان ها مبله ی زیادی را در شهر های مختلف برای شما تدارک دیده است.
این آپارتمان ها دارای تجهیزات کامل هستند.
حتی شما میتوانید به صورت روزانه این آپارتمان ها را اجاره کنید.
و دیگر نگرانی در این رابطه نداشته باشید.
میزبان یاب برای راحتی شما حتی اپلیکیشن میزبان یاب را تدارک دیده است.
میتوانید با استفاده از آن محل مورد نظر خود را پیدا و رزرو کنید.
هدف ما راحتی شماست.