چابهار کجاست ؟
چابهار کجاست ؟
اگر قصد سفر به جنوب ایران را دارید، پیشنهاد میزبان یاب این است که به سمت سیستان بلوچستان رفته و در جنوب آن، سفر به مکانی را تجربه کنید که آب و هوای آن، بر خلاف سایر شهرهای جنوبی، بهشتی و معتدل است. بندر چابهار که در کرانهی دریای عمان و اقیانوس هند واقع شده، تمام فصول سال آب و هوای بهاری دارد و برخی افراد میگویند به همین دلیل چهاربهار یا چابهار خوانده میشود. این شهر یکی از مهمترین شهرهای بندری ایران است که از نظر اقتصادی و گردشگری بسیار مورد توجه عموم مردم قرار دارد. این شهر در جنوب شرقی سیستان و بلوچستان قرار دارد و تنها بندر اقیانوسی ایران است .
درباره پیشینه ی نام چابهار بیشتر بدانیم
قبل از برنامه ریزی و حرکت برای هر سفری ابتدا لازم است اطلاعاتی از پیشینه ی آن شهر و اطلاعات گردشگری را بدانید. پس با ما همراه باشید ….
بخاطر آب و هوای خوب بهاری که اغلب روزهای سال بر این شهر ساکن است،اکثر مردم چابهار را مخفف “چهاربهار” میدانند. یعنی چهار فصل سال بهار است. از طرف دیگر بخاطر اینکه از قدیم مسافران و تاجران زیادی با بار و بندیل خود به این شهر سفر میکردند، مردم بومی چابهار، از آنها میپرسیدند چه باری دارید؟؟ به همین دلیل عدهای چابهار را تغییر یافتهی “چه بار” (یعنی همان چه باری دارید) میدانند. اما بعضی از مردم خونگرم و محلی این دیار میگویند “چه بار” مخفف چاه آب و پیرامون است.(چه به معنای” چاه آب ” و بار به معنای “پیرامون”) و آن را به افرادی که از زمان قدیم در اطراف چاه آب ساکن بودند، نسبت میدادند و جهت تامین آب مورد نیاز مردم، از آن چاه ها استفاده میشد.
بهترین زمان برای سفر به چابهار چه فصلی است؟
همانطور که گفتیم، چابهار در کنار آبهای عمان و اقیانوس هند قرار گرفته است و به علت موقعیت جغرافیایی که دارد، باعث شده یکی از گرمترین شهرهای ایران در زمستان و یکی از خنکترین شهرها در تابستان به شمار رود. البته نزدیکی به دریا، در ماه های اردیبهشت و خرداد باعث به نهایت رسیدن رطوبت هوا میشود و حالت شرجی پیدا میکند. اما درحالت کلی اگر از گرمای مناطق جنوب غربی و رطوبت شدید شهر های شمالی فراری هستید، بندر چابهار با آب و هوای منحصر به فرد خود پناه خوبی است. از اوایل آبان تا اواسط فروردین، این شهر را برای سفر انتخاب کنید. چرا که متوسط دما در چابهار از ۲۱ درجه بالاتر نمیرود و علاوه بر آن، به شلوغی ازدحام عید و مسافران، برنمیخورید.
چگونه به چابهار سفر کنیم
حدود ۲۲۸۶ کیلومتر دورتر از تهران، به مقصد چابهار خواهیم رسید. اگر شما جزو افرادی هستید که مسافت طولانی و رانندگی خستهتان می کند، و سفر به وسیلهی هوایپیما را ترجیح میدهید حدود ۲ ساعت از تهران تا چابهار در راه هستید. اگر قصد سفر به صورت زمینی دارید، مسیرزیبا، دیدنی و پرتجربهتری در پیش رو خواهید داشت. مسیر تهران تا چابهار از شهرهای قم، کاشان، نایین، یزد، کرمان، بم و ایرانشهر میگذرد. اگر هم هوای سفر دریایی به سرتان زده، میتوانید به بوشهر یا بندر عباس رفته و از آنجا به سمت مقصد حرکت کنید.
چابهار بهشتی در جنوب ایران
به دلیل جاذبه های بی نظیری که در این شهر بندری وجود دارد به آن لقب «بهشت» جنوب ایران داده شده و قطعا مسافرانی که به این بندر سفر میکنند از سفر خود رضایت کامل را خواهند داشت. در ادامه برخی از مکان هایی این شهر که از جذابیت بصری برخوردارند را معرفی میکنیم.
- روستای تاریخی تیس
- کوه های مینیاتوری
- تالاب لیپار
- کوه های گل فشان
- خلیج گواتر
- سواحل بریس
- کوه های مینیاتوری(مریخی)
پس بریم به سفر دیدنی و آشنایی با بعضی جاذبه های چابهار ………
تالاب لیپار
در حرکت از مسیر جاده چابهار به گواتر، حدود ۱۵ کیلومتر در شرق چابهار، تالاب صورتی رنگی به چشم میخورد. رنگ صورتی و زیبای این تالاب بخاطر موجودات و املاحی است که در تالاب وجود دارد. از ماه خرداد هر چه جلوتر میرود،رنگ صورتی این تالاب بیشتر به نظر میرسد. در فصل پاییز به خصوص آذر ماه که پلانگتونهای گیاهی در تالاب پررنگتر میشوند، تالاب به نهایت رنگ صورتی خود میرسد. البته ناگفته نماند تالاب به رنگ های سبز و آبی و زرد و سبز هم درمیآید اما رنگ غالب آن قرمز کمرنگ یا صورتی است. در این تالاب که در فاصله کم بین دو کوه قرار گرفته، انواع بوتهها و درختچهها رشد میکنند. جالب است بدانید که این آبگیر محل زندگی ماهیهای کوچکی نیز هست که با نزدیک شدن به تالاب میتوان به وضوح رقص زیبای آنها را دید.
روستای تاریخ تیس
خلیج گواتر
خلیج گواتر از امکانات رفاهی و جاذبههای مدرن شهر نزدیک به خود،چابهار بهره زیادی نبرده است اما بدون اغراق از دیدنیترین جاذبههای گردشگری ایران محسوب میشود.
بندر گواتر به انتهای جادههای ایران معروف شده زیرا هممرز با پاکستان است و به راحتی در ساحل گواتر شما میتوانید خاک پاکستان را ببینید. این منطقه که در سواحل عمان میدرخشد به علت مجاورت با جنگلهای زیبای حرا، ازجمله مناطق حفاظت شدهی محیط زیست است.
خوراکی های معروف و خوشمزه
به عنوان اخرین مطلب بد نیس کمی درباره غذاهای معروف شهر چابهار و بندر گواتر بدونیم ….
غذاهای محلی این منطقه که ریشه در فرهنگ و سنت اهالی بومی چابهار دارد، بخشی از بار فرهنگی منطقه را نیز بر دوش می کشدو از لحاظ ذائقه غذایی بیشتر به سمت کشور هند شباهت دارند. ماهی صید شده محلی و خرما جزو اصلی ترین مواد در غذاهای بومی و محلی این منطقه محسوب میشوند.
بتو ماش، شودوده، بتو هواری و ماشینگ نیز از غذاهای بومی چابهار است. همچنین خوراک خرما از اصیل ترین غذاهای این منطقه به شمار میرود که ترکیبی شامل خرما، نان، برنج و حبوبات است.
نوعی حلوا نیز در این منطقه محبوبیت دارد که از خرما، بادام، کنجد و پونه طبخ می شود و کنک نام دارد. ماشینگ نیز از سوپ های لذیذ و محبوب چابهار است. دلگ و ناروش نیز غذای بومیان ساکن در چابهار می باشد.
بیشتر این غذاهای با ادویه ها تند طبخ می شود و به همراه چاشنی های تند محلی میل می شوند.